Wszechobecny skwar przytłacza zwierzęta szukające schronienia w cieniu wielkich baobabów. Jeśli zajdziesz się tutaj w okolicy południa zobaczysz tylko szukające cienia jednostki leniwie przedzierające się przez wysokie trawy. Życie na sawannie nabiera tępa dopiero po zachodzie słońca, gdy temperatura staję się odpowiednia dla większości żywych istot.
Pon Lis 10, 2014 6:42 pm
Administrator
Liczba postów :
193
Odam
Wto Lis 18, 2014 8:14 pm
Dotarła do tego gorącego, upalnego miejsca. Niezbyt podobała jej się panująca tu temperatura, ale wiedziała, po co tu jest: a była tu chyba głównie po to, ażeby znaleźć trochę białej trawy. Znalazłszy się w nowym miejscu, nie miała tu żadnych ususzonych lub utrzymanych w świeżości roślin i należało takowe teraz zebrać - leków przecież nie weźmie z pustki, prawda..? Przewędrowała część sawanny, aż znalazła się wśród drzew rosnących w niewielkiej grupce, a dających choć tyle upragnionego cienia, co by można było tę chwilę odpocząć i zabrać się znów za szukanie. Ułożyła się więc wygodnie, krzyżując elegancko przednie łapy i zamyśliła się.
Dorosły pies
Liczba postów :
70
Feindschaft
Wto Lis 18, 2014 8:19 pm
Aura, jak to miał w zwyczaju, unosił się delikatnie nad ziemią, powoli gnając przed sobą, siedział wyprostowany, a oczy miał, jak zwykle, zamknięte. Jemu tutejszy klimat ani trochę nie przeszkadzał, nawet i pasowało mu to, jak ciepło potrafi być w tym miejscu. Przypominało mu nieco dom... chociaż i tak daleko tej krainie było do jego rodzinnego kraju. Wachlarze nad jego grzbietem drgnęły, a anergia zakręciła się raz w malowniczym tańcu, po czym ucichła.
Dorosły pies
Liczba postów :
28
Aura
Wto Lis 18, 2014 8:21 pm
W pierwszej chwili nie zauważyła, że jest tu sama. Cóż.. Jeśli o czujność chodzi, to różnie bywało z Feindschaft. Zazwyczaj zauważała zagrożenie, ale teraz.. Zbyt ciepło jej było. Dopiero jakiś czas później dojrzała psa, który.. ojej. On unosił się nad ziemią? Przechyliła lekko biały łeb, zadowolona. Słońce odbijające się w jej futrze mogło oślepiać.
- Ave. - Odezwała się, przyglądając się mu z zaciekawieniem.
- Ave. - Odezwała się, przyglądając się mu z zaciekawieniem.
Dorosły pies
Liczba postów :
70
Feindschaft
Wto Lis 18, 2014 8:35 pm
Oświecony nie zdawał się zwracać większej uwagi na obecną tu suczkę. Nie skinął jej głową, nie odezwał się. Brak szacunku? Nie, on szanował każdą żywą istotę. Wiedział też, że samica to zrozumie... wystarczyło na niego spojrzeć, jak jasny blask bił od jego osoby. Jak równowaga i spokój przepełniały przestrzeń wokół niego. Zatrzymał się, lewitując teraz w jednym miejscu.
Dorosły pies
Liczba postów :
28
Aura
Wto Lis 18, 2014 9:06 pm
Z tego dziwnego, niepokojącego miejsca, jakie było pole na którym gdzieniegdzie leżały zwłoki jakiś zwierząt i które pewnie było już daleko za nią, suka tym razem znalazła się na sawannie, a u jej boku szczur albinos, który biegł tuż obok jej łap. Temperatura panująca tutaj wcale jej nie odpowiadała. Było tu o wiele za gorąco, a do tego to grube futro, które było przystosowane do niskich temperatur w tej chwili w cale jej nie pomagało. Nagle na horyzoncie pojawiły się dwie obce Drown sylwetki. To przecież wiadome, że obce, bo jak na razie udało jej się poznać jedynie dwa psy, które najprawdopodobniej zostały w tym samym miejscu, w którym ich opuściła.
- Hej. - przywitała się, gdy była już blisko. Usiadła sobie gdzieś nieopodal, wlepiając swój ciekawski wzrok w sylwetkę psa, który unosił się nad ziemią i od którego bił blask.
- Hej. - przywitała się, gdy była już blisko. Usiadła sobie gdzieś nieopodal, wlepiając swój ciekawski wzrok w sylwetkę psa, który unosił się nad ziemią i od którego bił blask.
Dorosły pies
Liczba postów :
14
Drown
Wto Lis 18, 2014 9:53 pm
Aura poruszył przednimi łapami, łącząc je ze sobą w okolicy klatki piersiowej, by zaraz wyciągnąć je przed siebie, oddychając przy tym głębiej. Mamrotał przy tym cicho pod nosem, powtarzając Mantrę. Odetchnął ponownie, powoli zniżając się ku ziemi. - Pokój. - Krótko i rzeczowo, przywitał się i jednocześnie nakazał.
Dorosły pies
Liczba postów :
28
Aura
Czw Lis 20, 2014 3:24 pm
Z zaciekawieniem przyglądała się temu, co robił samiec, czyli to, jak zniżał się coraz bardziej ku ziemi.
- Tak, pokój. - zwróciła się do psa, lekko się uśmiechając. -Ja również potrafię lewitować. - na samą myśl o tym, aż chciała spróbować, aby kolejny raz doznać tego uczucia, jednak w tej chwili byłoby to nie rozsądne. - Nie potrafię utrzymać się nad ziemią na tak długo i robić tego kiedy najdzie mnie taka ochota. Niestety. - na chwilę uśmiech zszedł z pyska suki, ale po chwili znowu powrócił, przypominając sobie o czymś innym. - Masz jakieś imię? Ja jestem Drown.
- Tak, pokój. - zwróciła się do psa, lekko się uśmiechając. -Ja również potrafię lewitować. - na samą myśl o tym, aż chciała spróbować, aby kolejny raz doznać tego uczucia, jednak w tej chwili byłoby to nie rozsądne. - Nie potrafię utrzymać się nad ziemią na tak długo i robić tego kiedy najdzie mnie taka ochota. Niestety. - na chwilę uśmiech zszedł z pyska suki, ale po chwili znowu powrócił, przypominając sobie o czymś innym. - Masz jakieś imię? Ja jestem Drown.
Dorosły pies
Liczba postów :
14
Drown
Czw Lis 20, 2014 3:31 pm
Trochę rozgadana była, ale jemu to nie przeszkadzało. - Aura. - Przedstawił się, jedynie tę kwestię poruszając ze słów suczki.
Dorosły pies
Liczba postów :
28
Aura
Czw Lis 20, 2014 8:41 pm
- Spoko. Miło poznać. - odpowiedziała, kładąc się na ziemi i pozwalając, aby dajmon wdrapał jej się na plecy. - Coś małomówny jesteś. - westchnęła. Coś czuła, że ciężko jej będzie ciągnąć z nim rozmowę, ale może z czasem się otworzy? - Długo tutaj jesteś? - spytała.
Dorosły pies
Liczba postów :
14
Drown
Czw Lis 20, 2014 8:50 pm
Małomówność była wspaniałą cechą. Po co miał dużo mówić? Sama jej aura mówiła mu dużo o jej osobie. Odetchnął tylko głębiej, powoli opadając na ziemię. Podniósł się z siadu, ale oczu dalej nie otworzył. Wciąż nie patrzył na żadną z obecnych. - Nie, nie jestem tu długo. Właśnie przybyłem.
Dorosły pies
Liczba postów :
28
Aura
Pią Lis 21, 2014 3:38 pm
Zaraz zjawiła się jeszcze suczka, której nie znała. Popatrzyła przez chwilę na psy i stwierdzając, że nic tu po niej, ruszyła w drogę powrotną. Trawy nie znalazła, a i nieznajome psy nie wydały jej się aż na tyle interesujące, by zostać lub chociażby się odezwać.
[zt]
[zt]
Dorosły pies
Liczba postów :
70
Feindschaft
Sob Lis 22, 2014 9:36 pm
Przyszła wolnym krokiem.
Dorosły pies
Liczba postów :
182
Szepcząca
Sob Lis 22, 2014 9:45 pm
Przylazł. W sumie powinien powoli wracać do legowiska, robiło się ciemno, zimno. A on był już trochę zmęczony. Alan na przykład spał na jego grzebiecie. Zobaczył jakiegoś szczeniaka, szczeniaki nie są groźne. Szczeniaki nigdy niczego nie wiedziały. Podbiegł do niej, ale nagłe przyspieszenie sprawiło, że wiewiórka ledwo zdążyła się czegoś złapać. Dobrze, że dajmon był przyzwyczajony do takich sytuacji. Mahzun stanął przed suczką. -Hej.- powiedział siadając i owijając swoje łapy ogonem.
Dorosły pies
Liczba postów :
49
Mahzun
Sob Lis 22, 2014 9:50 pm
Usiadła przy pierwszym lepszym drzewie i zaczęła rozglądać się po linii horyzontu.
Tą monotonną czynność przerwał obiekt, poruszający się w jej stronę. Był nieco mały, lecz Szepcząca ujrzało go z mroku tylko i wyłącznie przez białą sierść jaka posiadał. Nagle do jej małżowin dobiegł głos, głos przybyłego szczeniaka. Uniosła brew ku gwieździstemu niebu i uśmiechnęła się do niego.
-Cześć.
Odpowiedziała na przywitanie ruszając ogonem po piaszczystym podłożu.
Tą monotonną czynność przerwał obiekt, poruszający się w jej stronę. Był nieco mały, lecz Szepcząca ujrzało go z mroku tylko i wyłącznie przez białą sierść jaka posiadał. Nagle do jej małżowin dobiegł głos, głos przybyłego szczeniaka. Uniosła brew ku gwieździstemu niebu i uśmiechnęła się do niego.
-Cześć.
Odpowiedziała na przywitanie ruszając ogonem po piaszczystym podłożu.
Dorosły pies
Liczba postów :
182
Szepcząca
Sob Lis 22, 2014 9:53 pm
-Jestem Mahzun, a ty?- zapytał machając lekko ogonem na boki. - Co tu robisz? Czemu jesteś sama?- łatwiej jest wypytywać o wszystko innego szczeniaka, ma się wtedy wrażenie, że rozmawiasz z kimś, kto również nie ma całej wiedzy, jak dorośli.
-A, no i to jest Alan.- wskazał na burunduka, który zeskoczył z jego pleców i usiadł obok.
-A, no i to jest Alan.- wskazał na burunduka, który zeskoczył z jego pleców i usiadł obok.
Dorosły pies
Liczba postów :
49
Mahzun
Sob Lis 22, 2014 9:59 pm
-Ja jestem Szepcząca.
Przedstawiła się ładnie dalej uśmiechając się w stronę szczeniaka. Postawiła uszy nasłuchując kolejnego pytanie, które padło ze strony samoyeda.
-A miałam iść na polowanie z takim Panem z Lasu, ale poszedł spać w mojej grocie, wiec wyszłam sama.
Rzekła w pobierając haust zimnego powietrza do płuc. Rozejrzała się gwałtownie po okolicy, szukając czegoś do przekąszenia.
Po chwili jej wzrok zatrzymał się na burunduku.
-Cześć.
Rzekł w stronę maleństwa.
-Jej jaki słodki.
Dodała zapatrzona w małe zwierzątko.
Przedstawiła się ładnie dalej uśmiechając się w stronę szczeniaka. Postawiła uszy nasłuchując kolejnego pytanie, które padło ze strony samoyeda.
-A miałam iść na polowanie z takim Panem z Lasu, ale poszedł spać w mojej grocie, wiec wyszłam sama.
Rzekła w pobierając haust zimnego powietrza do płuc. Rozejrzała się gwałtownie po okolicy, szukając czegoś do przekąszenia.
Po chwili jej wzrok zatrzymał się na burunduku.
-Cześć.
Rzekł w stronę maleństwa.
-Jej jaki słodki.
Dodała zapatrzona w małe zwierzątko.
Dorosły pies
Liczba postów :
182
Szepcząca
Sob Lis 22, 2014 10:10 pm
-Miło mi.- uśmiechnął się. -A nie możesz go.. hmm.. obudzić?- no jeżeli jest głodna, a sama by sobie nie poradziła to czemu nie. Oczywiście, nie sądził, żeby sobie nie poradził. Sam daje radę, więc ona też by mogła. Burunduk, wciąż zmęczony położył się między łapami a ogonem psa i skulił w małą kulkę by ponownie zasnąć i jednocześnie ogrzać się.
Dorosły pies
Liczba postów :
49
Mahzun
Sob Lis 22, 2014 10:15 pm
-Nie będę mu zabierać snu, widocznie go potrzebuje więcej niż inni.
Odparła uśmiechając się zabawnie do szczeniaka. Spojrzenie ponownie przeniosła na horyzont dostrzegając w oddali grupę królików.
Szybko przerzuciła spojrzenie na Mahzuna.
-Ej, jeśli chcesz możesz zapolować ze mną.
Zaproponowała pokazując kątem ślepi kicającą w oddali zwierzynę. Była w sam raz jak na polowanie dla nich, a przy tym można zaczerpnąć trochę zabawy i czegoś się na uczyć, na temat polowania.
Czekała więc cierpliwie, na odpowiedź ze strony białego.
Odparła uśmiechając się zabawnie do szczeniaka. Spojrzenie ponownie przeniosła na horyzont dostrzegając w oddali grupę królików.
Szybko przerzuciła spojrzenie na Mahzuna.
-Ej, jeśli chcesz możesz zapolować ze mną.
Zaproponowała pokazując kątem ślepi kicającą w oddali zwierzynę. Była w sam raz jak na polowanie dla nich, a przy tym można zaczerpnąć trochę zabawy i czegoś się na uczyć, na temat polowania.
Czekała więc cierpliwie, na odpowiedź ze strony białego.
Dorosły pies
Liczba postów :
182
Szepcząca
Sob Lis 22, 2014 10:18 pm
-Brzmi to sensownie.- wzruszył ramionami. Spojrzał na króliki, które wypatrzyła. -Jasne.- dobrze byłoby coś zjeść przed spaniem. -Panie przodem.- odparł. Wstał, lekko ugiął przednie łapy, by pyskiem ruszyć w stronę ofiar zapraszającym gestem.
Dorosły pies
Liczba postów :
49
Mahzun
Sob Lis 22, 2014 10:32 pm
Nagle zaczął uciekać, wydawało mu się, że w ciemność coś zobaczył. Że zobaczył Ich.
zt.
{sorki, muszę udostępnić mamie kompa ;-;}
zt.
{sorki, muszę udostępnić mamie kompa ;-;}
Dorosły pies
Liczba postów :
49
Mahzun
Sob Lis 22, 2014 10:34 pm
Spojrzała za szczeniakiem, w ciszy wybyła znaleźć inną ofiarę.
Dorosły pies
Liczba postów :
182
Szepcząca
Sponsored content